Gymnasieutbildning – Åsbro Kursgård – Energibranschens utbildningscenter

GYMNASIEUTBILDNING Distributionselektriker

Eldistribution – en praktisk utbildning som kan ge ett välavlönat jobb!

Som distributionselektriker har du ett fritt och omväxlande jobb som samtidigt kräver stor kunskap. Att arbeta fysiskt utomhus är en naturlig del av arbetet. Kombinationen av praktiskt arbete tillsammans med stundtals totalfokusering och stort ansvar gör arbetet varierande. En distributionselektriker bygger, underhåller och reparerar ledningsnät som består av luftledning eller jordkabel. Som distributionselektriker är du högt eftertraktad på arbetsmarknaden, ett smart val för dig som vill komma ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet!

Alléskolan i Hallsberg, Åsbro kursgård och energibranschen erbjuder en gymnasieutbildning till distributionselektriker på El- och energiprogrammet. Genom att göra detta val, genomför du din gymnasieutbildning på Alléskolan i Hallsberg.  Utbildningen varvar teori och praktik inom yrkesämnen för elprogrammet. Den praktiska utbildningen sker hos oss. Efter utbildningen är du högt eftertraktad på arbetsmarknaden och kan börja arbeta direkt som färdig distributionselektriker.

Kontakt

Alléskolan
Södra Allén 14
694 80  HALLSBERG
alleskolan@suf.hallsberg.se

Nu kan alla gymnasieskolor som erbjuder El- och Energiprogrammet erbjuda sina elever att utbilda sig till Distributionselektriker, via Branschskola. Detta innebär att eleven läser de ordinarie gymnasie- och programgemensamma och valbara kurser på sin hemskola. Den praktiska utbildningen som ger yrkesbevis till distributionselektriker, sker hos oss på Åsbro Kursgård.

Mer information och ansökan

Kontakt
Hanna Carlsson, Utbildningsadministratör
0582-838 57
070-242 83 35
hanna.carlsson@asbro.se

Komvux i Örebro i samarbete med Åsbro Kursgård erbjuder en vuxenutbildning till distributionselektriker. Den första halvan av utbildningen (november-juni) sker i NERCIAS lokaler i Örebro för de programgemensamma kurserna. Inriktningskurserna genomförs därefter (juni-december) på Åsbro Kursgård.

Mer information och ansökan

Pågående och planerade utbildningar

Här ser du pågående och planerade utbildningar. Vi reserverar oss för vissa ändringar.

Inga utbildningar

Skriv och tryck Enter för att söka

X