Tre snabba frågor till en blivande Servicetekniker Elkraft. – Åsbro Kursgård – Energibranschens utbildningscenter

Tre snabba frågor till en blivande Servicetekniker Elkraft.

Vad fick dig att välja utbildning?

-Jag hade en kompis som gick utbildningen till Anläggningsmontör Storkraftnät. Jag sökte till den utbildningen först, men på grund av högt söktryck blev jag istället erbjuden en plats på utbildningen Servicetekniker Elkraft. Jag har alltid gillat el och elektronik och jag ångrar inte en sekund att jag hoppade på denna utbildning.

Vad är roligast med utbildningen?

-Att hela tiden få lära sig nya saker, analysera och lösa problem. Allt är nytt och utmanande.

Hur ser en vanlig utbildningsdag ut?

-Vi varvar oftast dagarna mellan teori och praktik. Vi är ute i elverkstaden och har teoretiska genomgångar och sedan praktiska övningar. Vi är oftast inomhus men ibland så klart utomhus.

Skriv och tryck Enter för att söka

X