LINJEMÖNTÖRERNA SOM FÖR SINA YRKESKUNSKAPER VIDARE. – Åsbro Kursgård – Energibranschens utbildningscenter

LINJEMÖNTÖRERNA SOM FÖR SINA YRKESKUNSKAPER VIDARE.

För instruktörerna Conny och Erik är det lätt att motivera sina studenter – De vet att studenterna kommer få världens bästa jobb!

Conny och Erik är båda instruktörer på den enda utbildningen som finns i Sverige till Anläggningsmontör Storkraftnät (linjemontör) som bedrivs på Yrkeshögskolan Åsbro Kursgård. De utbildade sig själva på Åsbro Kursgård och har ett gediget yrkesliv som linjemontörer bakom sig och tillsammans har de 24 år i branschen. Nu ger de engagerat sin kunskap vidare till blivande linjemontörer. ”De kommer världens bästa jobb” säger de båda. 

”Det är givande att se hur våra studenter snabbt växer in i rollen och hittar sin yrkesidentitet som linjemontörer”

De menar att det som drivit dem mest i deras dagliga arbete är att se människor utvecklas och hitta sin yrkesidentitet.
– Oftast när man kommer hit är man osäker, både på sig själv, på vad man ska få ut av sin utbildning och hur man ska lyckas i sin kommande yrkesroll. Vi är en Yrkeshögskola och våra utbildningar leder till ett yrke. Det är givande att se hur våra studenter snabbt växer in i rollen och hittar sin yrkesidentitet som linjemontörer. De utvecklas till att alltid ligga steget före i tanken, får förmågan att planera sitt arbete och arbetssätt, säger Conny.

De tycker båda att yrkesrollen passar nästintill alla, men att du bör vara någon form av praktiker som vill ha ett fritt, roligt och omväxlande jobb.

-Man ska trivas ute, med naturen och gilla utmaningar, säger Erik.

 – Att vara linjemontör är speciellt, du har en enorm frihet, du styr oftast din dag helt själv och det är ett spännande och utmanande arbete och du får jobba på hög höjd. Du har en viktig roll i samhället då du bygger upp och underhåller infrastrukturen i Sverige. Du ser till att alla har den ström som vi alla är så beroende av. -Som sagt: världens bästa jobb säger Conny.

”Det som är så roligt med vårt jobb är att få vara ute och lära våra studenter och samtidigt få dem att förstå vilken bra framtid de har framför sig”

-Det som är så roligt med vårt jobb är att få vara ute och lära våra studenter och samtidigt få dem att förstå vilken bra framtid de har framför sig. Vill du avancera inom branschen har du alla möjligheter genom den här utbildningen. Framförallt kommer de att få ett roligt arbete. Att vara Linjemontör är mer en livsstil än ett jobb och man får en fantastisk gemenskap, säger Erik och fortsätter: Det är kul att jobba på linjen!

Skriv och tryck Enter för att söka

X