Våra studenter förankrar sin kunskap på LIAN! – Åsbro Kursgård – Energibranschens utbildningscenter

Våra studenter förankrar sin kunskap på LIAN!

Albin gjorde sin andra LIA period på Vattenfall och var med under rasering av 200kV inför nybyggnation av 400kV Lindbacka-Östansjö. På grund av rådande situation har LIAN (Lärande i arbete) blivit förlängd för våra blivande Anläggningsmontörer, något som bara är positivt uttrycker Albin. ”Det är lärorikt att få vara med på ett sådant här stort projekt” säger han.

LIAN är central inom Yrkeshögskoleutbildningar och inom utbildningen till Anläggningsmontör utgörs en tredjedel av studietiden LIA. Du som student har alltid en handledare på arbetsplatsen som hjälper dig att omsätta och utveckla de kunskaper som du lär dig på skolan till riktiga arbetsuppgifter. Under denna period får du möjlighet att befästa och utveckla sina kunskaper, utveckla sin yrkesidentitet och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

Ett stort tack till Vattenfall och alla andra företag som tar sig an våra studenter!

Mer info om utbildningen till Anläggningsmontör finns här:

Skriv och tryck Enter för att söka

X