Det var viktigt att välja rätt utbildning! – Åsbro Kursgård – Energibranschens utbildningscenter

Det var viktigt att välja rätt utbildning!

Det har alltid varit självklart för Emma Lampinen, 34 att arbeta inom lantbruk och med djur, men mitt i livet valde Emma att byta spår. Hon började studera till Servicetekniker Elkraft!

Att karriärsväxla mitt i livet är det många som drömmer om, men att våga ta klivet till omskolning är ett stort steg. Emma är en av de som har vågat satsa på en helt ny yrkesbana.  Men att hitta utbildningen till jobbet var en process som tog tid. Det var många parametrar att ta hänsyn till och det var viktigt att det vart rätt!

”Jag började se på olika yrkesroller och hur en arbetsdag skulle se ut, om det var varierande och något jag skulle trivas med i längden. Jag tittade även på anställningsmöjligheter, både generellt och geografiskt” säger Emma. Hon spanade runt på nätet, besökte flera studievägledare och gjorde noga avvägningar gällande studieform, studietid och kommande arbetsliv.

Hon ville ha ett yrkesliv med variation i arbetsuppgifterna, möjlighet till både fysiskt arbete och mentala utmaningar. Hon ville även arbeta i en bransch med bra möjligheter och stor efterfrågan på arbetskraft. Efter noga övervägningar sökte Emma en Yrkeshögskoleutbildning till Servicetekniker Elkraft på Åsbro Kursgård och startade utbildningen augusti 2019 och det har hon inte ångrat!

”Intensiv, kul och utmanande utbildning”

”Variationen i utbildningen är jättekul och att det är många olika delar. Det är en intensiv, kul och utmanande utbildning. En bra variation mellan teori och praktik. När vi får omsätta teorin med praktiska övningar, då ramlar polletten ner och man lär sig väldigt fort. Det som är bra med utbildningen är att den är så bred och passar många. Du bestämmer själv senare vilket område du vill specialisera dig inom. Det ska bli spännande att komma ut i arbetslivet och fortsätta lärandet!”

Skriv och tryck Enter för att söka

X