Instruktör till Distributionselektrikerutbildning

asbro_kursgard_provapa_01

Vill du vara en del av vårt kompetenta team på en spännande arbetsplats? Åsbro Kursgård, som är energibranschens utbildningscenter, söker nu en engagerad och kompetent Instruktör till våra distributionselektrikerutbildningar.

Dina arbetsuppgifter

Som instruktör på Åsbro Kursgård brinner du för ditt ämne och dina elever. Tjänsten omfattar planering och undervisning teoretiskt och praktiskt på våra utbildningar inom eldistribution och ställverksinstallationer med tillhörande system. Tjänsten innebär att du kommer att undervisa parallellt i olika utbildningsgrupper. Läraradministration är en naturlig del i tjänsten och du har även arbetsmiljöansvar för eleverna.

Din profil

Vi söker dig med relevant utbildning från gymnasiet gärna kompletterad med eftergymnasial utbildning, och med flerårig yrkeserfarenhet inom eldistribution och ställverk. Alternativt en bakgrund inom gymnasieskolans elprogram eller liknande. Erfarenhet av projektledning och ett brett nätverk med branschkontakter är meriterande (ej krav)

Krav

Gymnasiekompetens
B-körkort
Engelska

Krav arbetslivserfarenhet

Distributionselektriker: 2-4 års erfarenhet
Elverksmontör: 2-4 års erfarenhet
Linjemontör, elkraft: 2-4 års erfarenhet
Servicetekniker, elkraft: 2-4 års erfarenhet
Ställverksmontör: 2-4 års erfarenhet

Meriterande

Erfarenhet av teknik och industriverksamhet
Erfarenhet av projektering
Kontaktnät med branschen

Om dig

För att lyckas i rollen ser vi att du har ett engagemang och ett driv för att utbilda och ge våra studenter de verktyg och kompetenser som behövs för att ta stadiga kliv ut i arbetslivet. Du är lyhörd och månar om alla i en grupp och anser att mångfald är en styrka. Du äger stor social förmåga och vill vara en del av ett prestigelöst team där vi alla hjälps åt för att nå högt uppsatta mål. Självklart är du flexibel och ser möjligheter framför svårigheter. Din pedagogiska och kommunikativa förmåga är mycket viktigt för att lyckas i rollen.

Om Åsbro Kursgård

För att tillgodose energibranschens behov och krav på kvalificerad arbetskraft driver Åsbro Kursgård AB flera högaktuella yrkeshögskoleutbildningar och yrkesutbildningar. Vi har ett övningsfält på 130 hektar med luftledningsnät i alla spänningsnivåer, stationer, ställverk, en kraftstationssimulator och ett gediget kabelnät vilket gör oss unika i hela Nordeuropa!
För att företag ska utvecklas och nå den kompetensnivå som omvärlden efterfrågar erbjuder vi även branschutbildningar. Detta gör vi i egen regi, men även tillsammans med branschorganisationen Energiföretagen Sverige, STF ingenjörsutbildning, EUU och Entreprenörer i Energibranschen med flera.

Åsbro Kursgård har även förtroendet att utbilda Svenska kraftnäts insatsstyrka (beredskapsutbildningar) och även ansvaret för Svenska kraftnäts stamnäts- och beredskapsförråd.

Våra engagerade instruktörer kommer från energibranschen och har expertkunskap inom sina specifika områden. På så sätt får våra studenter alltid kunskap om det senaste inom sin framtida yrkesroll. Vi har hög kvalité på våra utbildningar och vår arbetskultur genomsyras av kompetens, samarbete, eget ansvar och stort säkerhetstänk.

Åsbro Kursgård drivs i privat regi och med 30 anställda omsätter företaget cirka 53Mkr. Åsbro Kursgård är beläget i en vacker natur i Åsbro, cirka 3 mil söder om Örebro.

Vår unika arbetsplats

”Gemenskap”, ”God stämning”, ”Frihet under ansvar”, ”Varierande uppgifter”, ”Naturnära”. Så beskriver våra medarbetare det bästa med arbetsplatsen!
Kärnan i vår kultur är den fina gemenskap och goda stämning som vi alla tillsammans bidrar med. Alla medarbetares roll är lika viktig och det är genom samarbete vi är så bra på det vi gör. Vi är stolta över att utbilda kompetent arbetskraft till den svenska energimarknaden och vi gör det med engagemang, kvalité och med stort fokus på säkerhet. Hos oss får du växa och ta ansvar i en spännande och samtidigt gemytlig arbetsmiljö.

Förmåner

Du får bland annat ta del av förmåner så som friskvårdsbidrag, massage, arbetstidsförkortning och subventionerad lunch i vår matsal.

Anställningsform

Heltid, Tillsvidare

Lön

Fast månads-, vecko-, eller timlön.

Så söker du tjänsten

Maila CV och personligt brev till mikael@asbro.se
Sista ansökningsdag är 12 maj