Instruktör till Distributionselektrikerutbildning

Åsbro Kursgård söker en driven och samarbetsinriktad instruktör som vill vara med och utbilda den svenska energibranschen i eldistribution och ställverk.

Vi söker dig med relevant utbildning från gymnasiet, gärna kompletterad med eftergymnasial utbildning, och med flerårig yrkeserfarenhet inom eldistribution eller ställverk. Gärna med erfarenhet av projektledning och ett brett nätverk med branschkontakter är meriterande. Alternativt har du en bakgrund inom gymnasieskolans elprogram eller liknande.

Tjänsten omfattar planering och undervisning teoretiskt och praktiskt på våra utbildningar inom eldistribution och ställverk. Även all annan läraradministration ingår i tjänsten. Du har även arbetsmiljöansvar för eleverna.

Som person är du drivande, socialt utåtriktad, lyhörd och samarbetsinriktad och ser möjligheter framför svårigheter. Vi ser det som en självklarhet att måna om och se alla i gruppen där vår arbetsmiljö präglas av prestigelöshet och att vi hjälper varann till att nå uppsatta mål. Din pedagogiska förmåga är viktig för att lyckas i rollen. Du kommer att rapportera direkt till vår utbildningschef.

Arbetet förutsätter:

  • Datorvana och erfarenhet att arbeta i MS Office-paketet
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vi värdesätter även goda kunskaper i engelska.

Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökanden.

Tillträde efter överenskommelse.

För ytterligare upplysningar om tjänsten, kontakta:

Mikael Carlsén, VD, tel: 072-218 27 85 eller
Anne Kataja, Utbildningschef, tel: 070-662 16 06.

Skicka din ansökan till

Åsbro Kursgård AB
Att: Mikael Carlsén
Knottebo 222
694 96 Åsbro

Alternativt till: mikael.carlsen@asbro.se

Läs platsannonsen som pdf

 


Information om Åsbro Kursgård
Åsbro Kursgård är ett privatägt företag lokaliserat i Askersunds kommun strax söder om Hallsberg. Åsbro Kursgård etablerades 1948. Under perioden 1948-2008 var verksamheten inriktad på utbildning av vapenfria i att reparera kraftledningar m.m. När den allmänna civilplikten avskaffades 2009 bildades bolaget Åsbro Kursgård som idag har 25 anställda och omsätter ca. 45 Mkr.

Åsbro Kursgård är Energibranschens utbildningscenter. Anläggningen omfattar ett övningsfält på
130 hektar vilket är det största i Nordeuropa. Här finns alla typer av installationer från 0,4kV till 400kV, ledningar, ställverk och stationer. Det finns även en komplett kraftsystemsimulator.

Verksamheten är inriktad på utbildningar för energibranschen, men det finns också möjlighet att förlägga vanliga konferenser och möten till Kursgården med egen restaurang och hotell verksamhet.

Utbildningsverksamheten har tre huvudinriktningar:

  • Yrkesutbildningar – Gymnasie-, YH- och arbetsmarknadsutbildningar
  • Branschutbildningar – I samarbete med Svensk Energi och Stf ingenjörsutbildningar
  • Beredskapsutbildningar – På uppdrag åt Svenska Kraftnät.

Åsbro Kursgård sköter även Svenska Kraftnäts beredskapsförråd i Åsbro.