Yrkeshögskola

Här ser du våra YH-utbildningar. Se även våra samtliga utbildningar.

1. Anläggningsmontör – Storkraftnätet

Kurstart september 2016
Anläggningsmontör – Storkraftnätet har under flera år genomförts på Åsbro Kursgård med mycket gott resultat. Utbildningen omfattar 300 YH-poäng, ger yrkeskompetens för att arbeta som montör med byggande och underhåll av kraftledningar och utomhusställverk för region- och stamnät (storkraftnätet 40-400kV). Utbildningen ger en dubbel kompetens, dels i att arbeta med kraftledningar, dels i att arbeta med utomhusställverk. Den dubbla kompetensen är ett krav från branschen och ökar flexibiliteten.
Läs mer om utbildningen och anmäl dig

2. Projektledare elkraft, distans

Distansutbildning, sista ansökningsdag 24/3 2016, kursstart april 2016 
Åsbro Kursgård erbjuder dig som arbetar som distributionstekniker eller distributionselektriker inom energibranschen en projektledarutbildning på halvfart. Utbildningen skapar stora möjligheter att arbeta med omväxlande och utmanade arbetsuppgifter inom områdena projektledning och projektering. Den ger en kompetens som är eftertraktad bland energibranschens arbetsgivare. Utbildningen omfattar 265 Yh-poäng.
Läs mer om utbildningen och anmäl dig

3. Projektledare elkraft, heltid

Bunden heltidsutbildning, sista ansökningsdag 30/5 2016, kursstad 15/8 2016
Projektledare Elkraft, 400 Yh-poäng, är en yrkeshögskoleutbildning för dig som vill slå in på en ny bana i karriären. Utbildningen är tvåårig och bedrivs på heltid vid Åsbro Kursgård. Du får bland annat lära dig att projektera elkraftanläggningar, ansvara för entreprenadupphandlingar samt planera och genomföra inköp till anläggningar.
Läs mer om utbildningen och anmäl dig

4. Servicetekniker elkraft

Sista ansökningsdag 30/5, kursstart 15/8 2016
Utbildningen är både teoretisk och praktisk. Du kommer bland annat att lära dig om elkraftsanläggningar och svenska elkraftsystem och hur man planerar för en elkraftanläggning. Du kommer också lära dig hur man genomför arbetet på ett säkert sätt enligt branschens elsäkerhetsanvisningar, hur man tar ned en nödställd och hanterar arbete på väg.
Läs mer om utbildningen och anmäl dig